TV4 – En glädjedödare och teaser

EM2012 är äntligen här. Som det har längtats. Som det har skrivits och pratats om det.Tyvärr så har inte de svenska tv-bolagen lyckats fullt ut….. än.

TV4:s studio är ett stort skämt. Reklam. Den duktiga Anna Brolin sitter med fotbollsvärldens två största tråkmånsar: Bojan” Glömmer aldrig tiden i United” Djordic och Henrik Larsson. Denna gudomliga fotbollsspelare frälste det svenska folket mängder med gånger, och de flesta levande svenskar kan utan större tankeverksamhet både redogöra vilka klubbar han spelat i och minst fem av hans viktigaste mål. Reklam.

Han var inte direkt känd för att vara någon glad och rolig kille under intervjusituationer, men alla hyste ändå största respekt för honom då han lät sin fotboll tala. Tvärtom är det nu, då han sitter sur och tvär och det känns som han inte vill vara i EM-studion överhuvudtaget. Larsson och Lagerbäck var ungefär lika spännande(ironi) att lyssna på under deras landslagstid, enda skillnaden är att Lagerbäck släppte fasaden efter landslaget och seglade upp som en sympatisk och kunnig mysgubbe medan Larsson är kvar i sina gamla banor som en tvär och sur skåning. Reklam.

Det tredje kommentatorn som är den där damfotbollsspelaren, som jag inte kommer i håg vad hon heter. Men hon är väl duktig, men kanske inte är mogen för ett EM än.

Reklam. TV4 vet hur man kan förstöra en sändning. Nämligen att köra så mycket reklam som möjligt, och så lite studiosnack som möjligt. Hur formsvagt studion ändå har börjat, vill man gärna höra vad de säger. Tre minuters halvtidssnack är för lite, för det de människorna som köpt TV4-sport X kan man nästan räkna på en hand.

Varför sitter kunnige och duktige Jesper Hussfeldt i en bortglömd studio för? Han tillsammans med Birro och Garå borde haft den vanliga studion, och sluppit försöka få in så många olika personer som möjligt i sändningen. Ekwall och Lundh på länk(legendariskt inslag från pub i Ukraina), Dahlqvist och Baxter på länk, Johan Kükaslan på länk och otaliga gäster som känns inkvoterade. Reklam. De förtjänar något bättre.

Synd att TV4 försöker få in så mycket som möjligt på så kort tid som möjligt, vilket är synd för de går miste om väldigt mycket talang och kunskaper. Det är vi som tittare som blir drabbade.

Tack åtminstone för att matchkommentatorerna håller hög klass, och där slipper vi åtminstone reklam under matcherna.

Måtte power-breaksen aldrig ta steget, från hockeyn till fotbollen.

En reaktion på “TV4 – En glädjedödare och teaser

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *