Tankar och funderingar Omgång 11 : Kan man skylla på några bengaler?

Någonting väldigt allvarligt har hänt med IFK Norrköpings försvarsspel, 6-0 mot Häcken följdes upp av 5-2 mot AIK. Inte någon skam att förlora mot någon av dessa hemmastarka lag, men på sättet de gör de på är det en skam.

Ett tag under dessa två matcher har det känts som om bara man skjuter bollen på mål, så går det in. Presspelet är i princip obefintligt och markeringen är så usel , att man börjar undra vad de tränar på under träningspassen.

Skärpning IFK och måtte Janne Andersson våga göra lite förändringar i startelvan, man kan inte lita på sina favoriter hela tiden. Målvakten Abbas Hassan har återigen visat att han inte håller i Allsvenskan, dock är han inte ensam om att vara en del i seriens just nu sämsta försvar.

Kanske dags att satsa på en ny målvakt ? Eddie Gustavsson och snart eventuellt Kenneth Höie är snart lediga.

Ser vissa likheter med en viss Tomi Maanoja i AIK. Kanske dags för en svindyr serb i mål? Åtminstone en stekhet norsk(Höje).

______________________

AIK fick den berömda ketchupeffekten och gjorde fem mål på svaga IFK Norrköping. Kan det vara islossning för offensiven? Nja, väntar nog med att konstatera det även om offensiven glänste mer än defensiven för en gång skull.

Unge Quaison imponerade liksom min hackkyckling Viktor Lundberg.Även trotjänaren Daniel Tjernqvist förtjänar beröm, han visar återigen att Gammal-ÄR-ÄLDST.

_____________________

Elfsborg är återigen på vinnarspåret i Allsvenskan efter 0-3 i Norrland mot GIF Sundsvall. Klarar de av att spela på riktigt gräs och vinna? Verkar vara genomgående trend för alla konstgräslag att naturgräset innebär förlust.

Troligen är det så, om än så är det lite tråkigt.

______________________

Klarar man inte ens att slå Syrianska hemma, då är det inte mycket som talar för att Örebro kommer ta några poäng överhuvudtaget.

Självklart kommer de vinna inom kort, men nedflyttningshotet kommer finnas där tills de är på trygg mark. En utopi att klara sig kvar, om man får sia om ÖSK:s framtid.

EM-uppehållet kommer lägligt.

_______________________

Dinko Felic är en av Allsvenskans mest underskattade spelare.

_______________________

Kalmar FF har det tungt igen. Men att ropa på Nanne Bergstrands avgång är lite väl tidigt. En massa skador är den största boven i dramat….. än så länge iaf.

Tycker faktiskt inte att Kalmar har en trupp för toppenstriden, men strax ovanför kvalplats bör de inte ligga med den truppen. Det börjar bli dags för vissa spelare att kliva fram. Då tänker jag närmast på Henrik Rydström, Daniel Mendes, Erik Israelsson och Tobias Eriksson. Dess rutinerade herrar ska visa vägen för nyförvärven och de yngre, vilket de inte riktigt har gjort än.

Om resultaten fortsätter blir det Chicky-Bits Arena i stället….

Åtvidaberg har dock hittat vinnarspåret igen efter två raka hemmamatcher. Näst ut är ett Östgötaderby mot IFK Norrköping, spännande !

_______________________

Djurgården lyckades att ta en pinne borta mot formsvaga och hemmastarka Häcken. Starkt jobbat !

De hade lärt sig läxan, vilket varken Norling eller Janne Andersson lärt sina adepter. Kvarsittning eller ännu bättre : löneavdrag borde vara på sin plats.

______________________

Stefan Ishizaki hade utan skadebekymmer varit med i EM i stället för Christian ”Chippen” Wilhelmsson.

______________________

Tänker inte ens kommentera 0-0-matchen mellan Mjällby och Gefle IF. Tror att den matchen var exakt lika tråkig som den låter.

En sak är säker Pelle Olsson och Peter Swärdh, kommer aldrig träna Barcelona.

______________________

Göteborgsderbyt var efterlängtat, framförallt i Göteborg men även från min sida. Mest för att det Stockholmsderbyt sög och jag missade stora delar av Skånederbyt.

Hur stor är risken att två domare skadad i samma match? Dessutom innan match. Har ni odds på det: Betson, Bet24 och Svenska Spel?

GAIS var klart bäst i den första och borde lett med fler än ett mål. Kul att se den något bortglömda Jacob Johansson komma in från bänken och kylan som IFK:s tredje(!) mittback på derbyt, och vara en av den bästa på plan. Spelsugen? Oh ja.

I den andra var det mest Blåvitt för hela slanten, då de skapade en stor press framtill några idioter tände bengaler mitt i halvleken. Är det så lätt att få ett lag ur balans? I såna fall är det värt böterna faktiskt. Det borde flera supportrar anamma.

Jag är av den uppfattningen att man inte ska skylla att IFK bara fick ”kryss”, på grund av dessa idioter. Självklart var det vansinnigt idiotisk att tända dem, dessutom mitt i halvleken när IFK hade stor press. Men att skylla på dem känns långsökt. Man ska söka fel hos sig själv innan man säker det hos andra. Om GAIS lyckades att samla ihop sig och spela bättre vid den ofrivilliga pausen, varför utnyttjade inte den glade(obs ironi) Mikael Stahre situationen och gjorde några taktiska råd och ändringar?

Matchen slutade rättvist oavgjort, vilket dock säkert ses som onödigt poängtapp för båda lagen.

____________________________

  • HET: Daniel Gustavsson, AIK
  • HETARE: Stefan Ishizaki, IF Elfsborg
  • HETAST: Majeed Waris, BK Häcken
  • ISKALL: Abbas Hassan, IFK Norrköping
  • ISKALLAST: Wanderson do Carmo, GAIS

__________________________

För övrigt lider jag med Marc Pedersen i DIF som är korsbandsskadad. Hoppas du får nytt kontrakt ändå, det tycker jag han är värd. Defensiven har klaffat helt okej för DIF ändå.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *