Tankar och funderingar Omgång 10: Serien lever

Toppmötet mellan Malmö FF och Elfsborg var en rätt kul historia, även om det inte var så många klara målchanser. Men det finns annat som är underhållande, som att Mathias Ranégie skallade ner två mittbackar i Elfsborg. Dock inget fult.

Skönt att serien lever ! Bra jobbat Malmö.

——————

IFK Norrköping var sanslöst naiva och bleka i den tuffa bortamatchen mot Häcken i Göteborg. Lille Majeed Waris fick gör fem mål (!) och matchen slutade till slut 6-0(4-0).

Pinsamt IFK, men ni är inte ensamma. Även Malmö gick på samma mina, torsk 5-0.

Norrköping behöver en ny målvakt, Abbas Hassan har visat vid flertalet gånger att han inte håller. Tråkigt men sant.

Häcken däremot är en guldkandidat, om de får bortaspelet att stämma. Kanske inte det roligaste topplaget om man ser på dess svaga supporterfölje och faciliteter. Men frågan är om inte laget från Hisingen spelar den vackraste och mest vägvinnande fotbollen, tillsammans med förstaplacerade IF Elfsborg.

____________

Örebro och GAIS har det tufft, mycket tufft.

ÖSK har inte vunnit än, och i ärlighetens namn är det inte mycket som talar för dem. Stor Halmstad-varning på dem, dvs att de åker ut.

GAIS har verkligen inte hittat spelet, och ligger på kvalplats. Inte riktigt som makrillarna har tänkt sig? När tar Wanderson, Lundgren, Celik och Ayarna tag i det hela? Bör bli snart om de vill ha kvar Axén.

Tror Wanderson lämnar under EM-uppehållet, men billigare än planerat. GAIS behöver pengarna, som de inte får in genom åskådarna.

____________

Djurgården och Gefle delade på poängen och är kvar i botten. Kunde nästan ha gissat att det skulle bli oavgjort, synd att man inte tippar.

Tycker det är konstigt att DIF inte går bättre än de gör, de borde ligga högra upp med den truppen de har. Kanske har spelaromsättningen varit för stor? Övertro på finsk SISU?

Gefle däremot kommer nog att ligga i botten hela säsongen. Inte mycket talar för dem just nu? Inte ens Pelle Olsson, verkar ha något i backfickan, just nu.

Vem ska då få skutan att vända? Inte Johan Oremo iaf…

____________

Erton Fejzullahu är stekhet, och är på väg att skjuta sig själv ut i Europa igen. Vad jag kommer i håg är han väl bara utlånad från NEC Nijmegen i Holland? De lär vilja ha tillbaka honom.

IFK Göteborg var dock nära på att ta tre poäng i stället för en på Strandvallen, men Mjällby lyckades att hålla undan och klara oavgjort. Trots tjuren Stiller var nära på att ge IFK Gbg vinsten.

Tycker det är konstigt att Pär Ericsson får spela mot IFK Göteborg. Han är ju utlånad från dem, och man brukar skriva in en klausul som gör att spelaren ej får deltaga mot den utlånade klubben. Tur för Blåvitt att han inte sänkte dem.

_____________

Man skulle satsat en slant på att Robin Söder, Ricardo Santos och Erton Fejzullahu skulle gjort mål igen. Det borde man ha anat.

Den berömda ketchupeffekten….

_____________

Majeed Waris !

______________

Kalmar känns ovanligt anonyma i år. Känns lite som att laget har tappat lite stjärnglans och uppmärksamhet sen alla brassar lämnade. Den Afrikanska- och Karibiska-revolutionen har inte riktigt slagigt igenom i östra Småland.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *